Tarjáni Református Egyházközség Honlapja

Legújabb híreink

2017-02-26 /

Mostantól a kövezkező linkre kattintva olvashatják az érdeklődők a gyülekezetünkhöz kapcsolódó, azt éríntő híreket:


GYÜLEKEZETI HÍREK


1% + 1% Adója első 1%-ával támogassa Ön is a Magyarországi Református Egyház értékteremtő társadalmi szolgálatát! Technikai szám: 0066 Ne feledkezzünk el az adónk alapítványoknak címezhető másik 1%-áról sem! Nagyon szépen köszönjük, ha a Héregi Kálvin Alapítványt támogaják ilyen módon is! (A szükséges adatokat megtalálhatja ha ide kattint!)

 


Budapesti kollégiumi szálláslehetőség főiskolai és egyetemista lányok részére!


Református Egyetemi Leánykollégium szálláslehetőséget kínál Budapesten. Elérhetőség: 1107. Bp. Belényes u. 9. Szabó Károly ref. intézeti lelkipásztor. E-mail: karolui@hotmail.com. 06-30-319-05-59.


 


SEGÍTSÉGKÉRÉS


Tarjánban él két festőművész is, Papp József (Pajó) és felesége, Sámson Erzsébet. (Többet is megtudhattok róluk a http://www.tomacolor.hu/pajo-samson weboldalon vagy ha az iwiw közösségi portálon rákerestek a „Pajó&Sámson Galéria (Piktor)” felhasználóra). Sajnos, a már 26 éve súlyos beteg Erzsébet állapota 2010. január 2. óta különösen is rosszabbra fordult, így már kevesebbet tud alkotni. Férje őt kell ápolja az idő nagy részében, és nem tud alkotásaikkal eleget kereskedni. Már ott tartanak, hogy tartalékaikat felélték, számláikat egyre nehezebben vagy egyáltalán nem tudják fizetni, kezdenek a teljes létbizonytalanságba sodródni. Ezért megkerestek engem, mint lelkészüket, hogy segítsek amivel tudok. Szeretnélek megkérni benneteket: barátaimat, ismerőseimet, rokonaimat és persze minden segítségre kész embert, akihez ez az üzenet eljut, hogy segítsetek (legalább azzal, hogy elkülditek ismerőseiteknek ezt a levelet – ha ti magatok nem is tudtok anyagilag segíteni). Nem alamizsnát kérnek, hanem azt, hogy akinek megtetszik az ő művészeti stílusuk, vásárlással, képrendeléssel támogassák a művészetet és ezt az alkotó, hívő házaspárt.